donderdag 3 maart 2011

Het programma voor morgen is alvast:
- druk
- vol
Hoe ziet onze dag eruit? Eventjes een kort overzicht:
Lesuurtje nummer 1: Het begin van de dag start al met een 'specialleke'. Wij gaan namelijk met de ganse school het anti-pestlied van Yeti zingen. Daarna gaan we al eventjes op het podium oefenen voor het schoolfeest!
Lesuurtje nummer 2 en 3: zwemtijd!
Lesuurtje nummer 4: verkleedtijd! Er wordt getoverd in de klas! In plaats van 18 kinderen en een juf krijgen we: piraten, soldaten, clowns, pippi langkous... in onze klas! 

Mijn nieuwe 'ik' ligt alvast klaar om morgen aan te trekken! De klaswinkel gaat ook open. Hoog tijd om onze zuurverdiende stempeltjes uit te geven! De boekentas wordt gemaakt en de kinderen krijgen een stickertje op de trui voor het caravalesk doorschuifsysteem voor in de namiddag!

Onze carnaval-namiddag gebeurt aan de hand van een doorschuifsysteem. Het thema van de dag:Ensor!  De kinderen hebben op voorhand reeds kunnen kiezen uit een aantal keuzes. Bij meester Geert worden we verwend met een griezelverhaal. Op een donker plekje ergens in onze school worden er de diepste schoolgeheimen ontrafeld.
Op een ander plekje in de school is humor het codewoord! Bij mij kunnen de kinderen terecht met al hun creativiteit om van alle juffen en meesters van onze school carnavalsfiguren te maken. We gaan aan de slag met de foto's van de juffen en de meesters. De kinderen beslissen zelf hoe 'wij' er zullen uitzien.
Bij juf Evy komen de echte kunstenaarstalenten boven. Hier gaan de kinderen namelijk een schilderij maken met hulp van Ensor!

Meester Bruno zorgt voor het acteertalent! 
Van al dat creatief bezig zijn, krijg je uiteraard ook honger! Pannenkoeken smullen is ook één van de stops bij het doorschuiven. 
En om de dag af te sluiten en de vakantie in te zetten, geven we ons nog voor de laatste keer op de dansvloer, een mini-feestje in de Vleugel!

Ik kijk er alvast superhard naar uit, en jullie?

1 opmerking:

  1. Het was echt een superleuke, creatieve, grappige,... kortom geslaagde dag!!
    Benieuwd hoe ze de juffen en meesters omgetoverd hebben...

    Prettige krokusvakantie
    Lieve groetjes Juf Nathalie

    BeantwoordenVerwijderen