maandag 28 maart 2011

Het eerste tipje van de sluier

De komende 2 weken werken wij rond een boek die kadert in het thema van de jeugdboekenweek "Geheimen". Dit boek heeft de titel 'De geestige spookschool' van Margaret Mahy.

Morgen worden de eerste 4 hoofdstukken voorgelezen. Daarna maken we kennis met de passies van de verschillende personages door middel van een doorschuifsysteem. Het wordt super! Ik heb héél véél zin om dit boek samen met jullie te ontdekken en te verwerken!


"Meneer en mevrouw Sprinkelman hebben zorgen: hij kocht een auto die niet deugt, zij doet mee met het Nationale Legpuzzelkampioenschap en heeft nog geen idee voor het vrijevormonderdeel. Hun zoon Monty draagt een groot geheim met zich mee: als er een onzichtbare geest in de buurt is, begint hij te niezen tot die geest ervandoor gaat of zichtbaar wordt. 

Zijn vriendschap met Lulu, een geest die in een roestige auto achter in de tuin woont, doet zijn ouders besluiten hem naar de Bernhard Codd School voor Verstandige Gedachten te sturen. Wanneer de geest van Bernhard Codd zich aan Monty laat zien, ontvouwt zich een avontuur waarbij verschillende geheimen, en niet alleen die van geesten, onthuld worden."


Leeskriebels,
jullie jufje

2 opmerkingen:

  1. Ik ben al benieuwd om dingen te horen over het boek... Een uitgebreid verslag zal wel volgen, in geuren en kleuren...

    BeantwoordenVerwijderen