vrijdag 1 oktober 2010

Een blik achter de schermen van 2 LOA - een overzicht!

Hoi, mijn lieve klasvriendjes en mama's en papa's en ...,

Wat vliegt de tijd snel, deze week is weeral voorbij gevlogen! Op maandag zijn we van start gegaan met een lesje rond 'meten': vooraleer we iets mogen meten in de klas, moeten we eerst altijd schatten. Dat is best wel moeilijk, hoor! In onze lessen wereldoriêntatie zijn we aan het werk met het thema 'schitterend', want iedereen 'schittert' uiteraard in onze klas op zijn eigen manier. Tijdens deze lesjes gaan we nu vooral gaan werken rond het menselijk lichaam, wat zien we er eigenlijk gek uit!
We maakten op maandag ook kennis met een échte spokenfamilie. We leerden bewegen als een spook, geluidjes maken van een spook én zingen als een spook. We leerden over melodielijnen en we maakten een bewegingslijn op de melodie van ons lied! Dat was heel erg leuk!
Gisteren (donderdag) hebben we opnieuw ons kunstenaarskleed aangetrokken! Wat was onze klas een drukke, vrolijke, enthousiaste bende om mee aan de slag te gaan! We maakten kennis met 'meneertje dubbelkop' en mochten een partner kiezen om mee samen te werken! De eerste resultaten zullen dit weekend tevoorschijn getoverd worden op onze blog!
In onze lesjes godsdienst zijn we nog altijd bezig met het thema over onze gevoelens. Vandaag (vrijdag) hebben we voor het eerst zelf een toneeltje gemaakt die telkens over verschillende gevoelens ging: blij, bang, boos, verdrietig, jaloers...

Kortom, een drukke, maar superplezante week!

Een prettig verlengd weekend!! Ik zal alvast genieten én jullie hopelijk ook!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten