dinsdag 12 oktober 2010

Bezoek aan de ijshoeve!

Vandaag hebben we de hele namiddag doorgebracht op de ijshoeve te Stasegem. Toen we toekwamen stonden de stoelen in het zonnetje op ons te wachten. We kregen heel veel uitleg over de boerderij en meer specifiek de koe. De kinderen zijn veranderd in echte koeienexperts. De kinderen kregen ook enkele proevertjes: platte kaas en yoghurt. Ik zag een aantal 'zure' gezichtjes, want een zoete smaak (suiker) was uiteraard niet aanwezig. Heerlijk gezond, maar niet voor iedereen geslaagd :-)

Toen werd het tijd om een bezoek te brengen aan de kleine kalfjes en de 'pinken'. Deze laatste zijn koeien die precies één jaar oud zijn. We deden een kleine zoektocht naar de juiste koe met het passende 'paspoort', we mochten de kalfjes en pinken voederen én aaien. Een waar dierenfestijn! We zijn ook de weide in geweest, dat zijn toch echt wel hele, grote koeien. We hebben zelfs een Nederlandse koe gezien!

Als laatste hebben we nog gezien hoe een koe ook 'vitaminesnoepjes' krijgt en hebben we zelf eens ervaren hoe het voelt om gemolken te worden met een vacuümpomp.

Uiteraard kon een supervers ijsje niet ontbreken om deze stralende dag af te sluiten en morgen nog een vers glaasje melk om de dag goed in te zetten!
We hebben genoten!

3 opmerkingen:

  1. Wat hebben die leerlingen van het 2de leerjaar een geluk met zo een juf!
    Het leek heel plezant en ik heb ook wel liever een beetje suiker in mijn yoghurt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zie aan de gezichtjes dat het genieten was van deze "heerlijke" namiddag!

    Zoete groeten van juf Sabine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke namiddag zeg!!
    Zaaaalig toch!!

    Bedankt hoor juf Wendy voor die mooie momenten!!

    Liefs Victor
    en juf Nathalie

    BeantwoordenVerwijderen